Boa veroorzaakt file

 

Zaterdagmiddag dook plotseling een 4,5 meter lange anaconda op aan de Van 't Hogerhuysstraat, in het centrum van Paramaribo. Een voorbijganger wilde hem graag vangen en plakte de bek van het beest daarom met plakband dicht. Het schouwspel trok zoveel bekijks dat er -midden in het spitsuur- een file ontstond. De boa, met een diameter van maar liefst dertig cm, werd uiteindelijk in een zak gestopt en meegenomen, waarschijnlijk naar een afnemer. Slangen zijn tijdens de lange regentijd geen zeldzaamheid in Paramaribo, maar anaconda's in hartje centrum? Dat wordt een beetje link.

Bron: Dagblad Suriname

Lees ook: Boa verslindt vee 

Lees ook:Boa verslindt vee
Lees ook:Air France naar Paramaribo
Lees ook:Slangenpret
Lees ook:Kanker
Lees ook:Cola met taxi

4 reacties op “Boa veroorzaakt file

  1. Han

    Een anaconda? Dat is wel heel bijzonder, maar ook niet ongevaarlijk. Het is een van de grootste slangen ter wereld, en eet zelfs (gedocumenteerd) mensen op! De grote exemplaren loeren net onder de waterspiegel op een voorbijlopende prooi, dus pas maar op!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nienke

    Zo’n boa moet je maar niet om je hals doen. Ik betwijfel ook of ik daar meteen met een rolletje plakband op af was gegaan. Kijk alsjeblieft goed uit, Inge, misschien is het verstandig voor het slapen gaan altijd even onder je bed te kijken, en dat niet ivm mogelijke aanwezigheid van liegebeest.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joel

    Huuum, lekker!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Paul

    Anaconda’s worden inderdaad met regelmaat waargenomen in Paramaribo. Sinds 25 april dook dit dier vaker op in de stad, door de extreme wateroverlast. Door die overlast doken ook in buitenwijken af en toe kaaimannen op op percelen van bewoners. Overigens gaat men in Suriname anders om met welke dieren dan ook als in bijv. Nederland. De laatste twee weken besteed ik veel aandacht aan de bedreigde jaguar. Ik beperk me nu met de melding dat ik bij de politie in Suriname aangifte heb gedaan tegen aan man die een aantal jaguars (een int. beschermde diersoort) als jachttrofee thuis bewaard. Meer weten, kijk eens op mijn site: http://sranan-news.blogspot.com

    En: de groeten aan Armand en Leonoor, die ik in januari op de redactie van de Parbode heb gesproken!

    Groetjes,
    Paul Kraaijer,
    Zwolle, Nederland.

    (p.s. 30 juni is voor het eerst een publieke discussie geweest in Nederland over het Sur. milieubeleid: ik was een van de sprekers en genodigde als milieudeskundige Suriname – zie column Chris Polanen op http://www.waterkant.net)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.