Tienermoeders

 

Afgelopen jaar zijn meer dan 30 leerlinges van het VOJ Brokopondo zwanger geraakt. Op de middelbare school in het binnenland zitten ongeveer 300 leerlingen. Op een middelbare school in Albina, aan de oostelijke grens van Suriname, raakten vorig jaar 13 van de 140 leerlingen zwanger. Een voorlichtingscampagne daar lijkt echter haar vruchten te hebben afgeworpen: dit jaar werden slechts twee meisjes zwanger.

Schooldirecteur Anthonius Poki van de school in Brokopondo denkt dat het te maken heeft met de thuissituatie van de meisjes. Ze wonen voor een groot deel in eenoudergezinnen waarvan de vrouw des huizes vaak aan het 'hosselen' (bijklussen) is.

Desalniettemin moet er ook nog iets anders verkeerd zijn gegaan. Het feit alleen al dat een voorlichtingscampagne zoveel succes boekt, wil wel iets zeggen. Hoewel, de meisjes die vorig jaar zwanger raakten, zijn volgend jaar weer rijp om opnieuw een kind te dragen.

Bron: de Ware Tijd

Lees ook:Boze geesten
Lees ook:Stagiaires
Lees ook:Cola met taxi
Lees ook:Rotary verlengt levensduur
Lees ook:Aan de overkant

7 reacties op “Tienermoeders

 1. lisa

  Ik vind dat het niet normaal is dat ze op die leeftijden al een kind raken ze weten VOLGENS mij niet eens wat ze moeten doen.. ik ben 12 en ik zal er nog LANG niet eentje willen hebben APNORMAAL…

    /   Beantwoorden  / 
 2. lisa

  een kind krijgen haha

    /   Beantwoorden  / 
 3. stephanie

  Ik zou dan ook nog geen kind willen hebben.
  maar die kinderen daar hebben er ook niet voor gekozen lijkt mij

    /   Beantwoorden  / 
  1. Avisha

   die kinderen vandaar hebben wel zelf voor gekozen
   meisjes moeten niet zo snel aan seks beginnen en als ze dat zo graag willen moeten ze maar veilig doen.
   anders heb je het resultaat voor je

     /   Beantwoorden  / 
 4. silver price

  Een 12-jarig meisje uit Groningen is vorige week tijdens een schoolexcursie bevallen van een gezonde dochter. Het gaat om een leerlinge van basisschool De Heerdstee in Beijum. Het kind was 11 jaar toen ze zwanger raakte maar wist wist niet dat ze in verwachting was, meldt RTV Noord dinsdag.

    /   Beantwoorden  / 
 5. juan hendrie

  Hallo, ik vind het wel normaal hoor dat ze al vanaf twaalf jaar aan seks denken. Als je eenmaal die prikkels begint te voelen dan heb je geen andere keus. Seks is gewoon weg lekker en is voor iedereen bestemd, dus we kunnen ook niets eraan doen. Als je het wilt doen, doe het dan veilig en geniet ervan.

    /   Beantwoorden  / 
 6. glenn

  HE SYCO HOE JE OOK MOGE HEETTE OF JE BEN PEDO OF GESTOORD OP WEG NAAR PI OF MOET OPGESLOTEN WORDEN SANTABOMA TUSSEN DE ZWAARSTE CRIMINELEN IN LATEN ZE DAAR JE ACHTERWERK VERGROTEN ZODAT ER EEN COLA FLES INPAST JE HEB GEEN NORMEN NOCH WAARDEN MEEGEKREGEN .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.