Rotary verlengt levensduur

defibrillator 

Investeren in betere gezondheidszorg is niet meer nodig. Rotary Suriname verlengt de  levensduur van de bevolking namelijk al, aldus dagblad de Ware Tijd. De vereniging zal dit aanpakken door drie automatische defibrillatoren te schenken aan stiching Thewabo. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ook mensen buiten het ziekenhuis wel eens worden getroffen door een hartstilstand. Goh. Volgens directeur van de Rotary Club Van Lierop moet nog wel gewerkt worden aan bewustwording: mensen moeten zich realiseren dat ze het apparaat bij iedere hartstilstand moeten toepassen. Tegelijkertijd heeft de directeur er vertrouwen in dat iedere leek het apparaat kan gebruiken, aangezien er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij de verpakking zit. Ik ben benieuwd hoeveel ouder Surinamers volgend jaar worden.

Lees ook:Keti koti
Lees ook:Kanker
Lees ook:Verruiming amnestiewet
Lees ook:Illegale Chinezen
Lees ook:Galibi

3 reacties op “Rotary verlengt levensduur

  1. Han

    De persoon moet maar net zijn of haar hartstilstand bij het apparaat krijgen, en een leek kan er zoiezo weinig to niets mee. Na lezen van de gebruiksaanwijzing is het moment van gebruik ook alweer voorbij. Leuke reclame voor de Rotary maar verder slaat het dus nergens op.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nienke

    Een van de zg zomercolumns in het NOS journaal ging ook al over Chinezen in Suriname, maar dan over de namaak-merkartikelen waarin ze handelden. Schoenen en tassen van slangenleer en dergelijke. Toen begreep ik ook waarom die voorbijganger die anaconda meteen wilde vangen. Genoeg ‘stof’ voor een paar dozijn damestasjes!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nienke

    Ik zie mezelf al zitten met zo’n gebruiksaanwijzing, terwijl er iemand met een hartstilstand aan mijn voeten ligt. Eens even kijken, dat lezen we nog effetjes na…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.